BuiltWithNOF

 01 jan 10

Symbolen

De Leeuw

Toevallig ook in augustus geboren? Wees er maar trots op. Leeuwen     doen 20 uur per dag niets! So much for astrology......

De chinezen doen dat beter...

De Waterslang

Deze eerlijke slang bezit integriteit en een goed ontwikkeld eergevoel en rechtvaardigheidsgevoel. Het vermogen om dingen van alle kanten te bekijken maakt deze slang tot een wijze consulent of een goede bemiddelaar.

Bron: Handboek van de Chinese Astrologie - Richard Craze

De Tuinslang

Een tuinslang is een watersproeier die wordt gebruikt voor het bevochtigen van planten en bomen. De tuinslang kan ook gebruikt worden tijdens een hittegolf om de vijver te hervullen. Verder kan de tuinslang gebruikt worden voor het vullen van zwembadjes en aquaria.

Hydra

Net zoals enkele andere sterrenbeelden houdt Hydra verband met één van de opdrachten van Heracles. Hydra heeft te maken met de tweede opdracht van Heracles. Heracles had de Nemurische leeuw gedood en de beschermende huid van het beest als mantel om hem heen geslagen. Zo gekleed ging hij op zoek naar Hydra. Hydra was een gigantisch beest, lijkende op een hond met veel koppen. De mythen hebben het over vijf of zeven koppen. Zeven is een geaccepteerd aantal, wellicht doordat er zeven rivieren stromen in het gedeelte van het Griekse schiereiland waar het verhaal zich afspeelt. Zeven is een geaccepteerd aantal, wellicht doordat er zeven rivieren stromen in het gedeelte van het Griekse schiereiland waar het verhaal zich afspeelt.